Konya OSB, 2024 yılında yatırım rekoru kırdı
Konya OSB, 2024 yılında 1 milyar 228 milyon liralık yatırımla altyapısını güçlendirdi. Yeşil OSB Belgesi'ni almaya hak kazanan KOS, 757 fabrikasıyla 65 bin kişiye istihdam sağladı.
Türkiye’nin ikinci büyük organize sanayi bölgesi olan Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS), 2024 yılını yatırım yılı olarak tamamladı. KOS ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 6 genişleme bölgesinden oluşan KOS’taki fabrika sayısının 757’ye ulaştığını ifade ederek, “KOS Bölge Müdürlüğü olarak sanayicilerimize en iyi hizmeti, en kaliteli ve en verimli bir şekilde ulaştırabilmek için 2024 yılında bölgemize bir milyar 228 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılarından aldığı motivasyonla üretim, istihdam ve ihracata güçlü bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Kütükcü, ekonomideki tüm zorluklara rağmen 2024 yılında bölgedeki sanayi üretiminin arttığını söyledi. “Geçtiğimiz yıl bölgemizin elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 2,4 arttı” diyen Kütükcü, “Konya Organize Sanayi Bölgemizde şu anda 757 fabrikamız üretim yapıyor ve 65 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Ben öncelikle bölgemizdeki yatırımcılarımıza teşekkür ediyor, ekonomideki tüm zorlu şartlara rağmen şehrimizin sanayileşme sürecine verdikleri katkılardan dolayı kutluyorum. Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak biz de yatırımcılarımıza 7 gün 24 saat kesintimiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl, yatırımcılarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini ve niteliğini daha da artırmak için bölgemizde; elektrik, su, doğal gaz, arıtma tesisi, içme suyu, geri kazanım tesisi, yol alt yapısı, depolama, itfaiye gibi alanlarda bir milyar 228 milyon liralık yatırım yaptık. Bölgemizin sanayi alt yapısını geliştirmek için yatırımlarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
KOS’un tahsise açılan 6. Kısım Genişleme Alanı ile ilgili bilgiler de veren Kütükcü, 8 milyon metrekareden oluşan 6. Kısım Genişleme Alanı’nda 275 parselin 244’ünün ön tahsis sürecinin tamamlandığını, 31 parselin ise ön tahsis şartlarının her ayın ilk haftası üç hafta süre ile Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin kos.org.tr adresinde yayınlandığını kaydetti.
KOS BİR MESLEKİ EĞİTİM KAMPÜSÜ HALİNE GELDİ
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin güçlü bir üretim bölgesi olmanın yanı sıra aynı zamanda bir mesleki eğitim kampüsü haline geldiğini kaydeden Kütükcü, bölgede yürütülen eğitim faaliyetleri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bölgemizde bir anaokulumuz, meslek lisemiz, mesleki eğitim merkezimiz ve henüz tamamladığımız meslek yüksekokulumuz bulunuyor. Bu okullarımızda toplam 2bin 683 öğrencimiz son derece nitelikli ve güçlü bir alt yapıyla eğitim alıyorlar. Mesleki eğitim veren okullarımızdaki hedefimiz, Konya sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağını yetiştirerek, üretime dahil olmalarını sağlamak.”
KOS’TAN DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET
Başkan Kütükcü açıklamasında, KOS’un elektrik, doğalgaz, su, yol alt yapısı, mesleki eğitim yatırımları, hava kargo, lojistik ve depolama alanı, antrepo, atık su ve içme suyu yatırımları, solar çamur kurutma tesisi, itfaiye teşkilatı, yeşil alanları, güvenlik hizmetleri ve diğer tüm yatırımları ile, sanayicilerine dünya standartlarında hizmet verdiğinin altını çizdi. Kütükcü ayrıca, KOS’un 2024 yılında TSE tarafından belirlenen 4 başlıktaki 40 farklı kriteri eksiksiz yerine getirerek, Türkiye’de Yeşil OSB Belgesi almaya hak kazanan 13 OSB’den biri olduğunu sözlerine ekledi.