Hiposan, yatırımla büyümesini hızlandırıyor

Türkiye'nin önde gelen hidrolik araç üstü ekipman üreticilerinden Hiposan Hidrolik Pompa Sanayi, büyüme hedeflerini yatırım ve Ar-Ge çalışmalarıyla destekleyerek geleceğe hazırlanıyor.

Hiposan, yatırımla büyümesini hızlandırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1988 yılında Halit Camgöz tarafından kurulan ve bugün ikinci kuşak tarafından yönetilen Konya merkezli firma, sektörün öncülerinden biri olarak dikkat çekerken, üretim kapasitesini artırarak katma değerli ürünlerle hem sektördeki yerini sağlamlaştırmayı hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. 

İHRACATTA 50’DEN FAZLA ÜLKE

Hiposan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Camgöz, firmanın tamamen öz sermaye ile büyüdüğünü belirterek, “2023’te hidrolik pompa, valf, ara bağlantı elemanları ve PTO gibi ürünlerde aylık ortalama 10 bin adet üretim gerçekleştirdik. Güney Amerika, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Rusya başta olmak üzere elliden fazla ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

HEDEF: ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRMAK

Ali Camgöz, 2024’ün küresel durgunluk etkilerine rağmen firma adına başarılı geçtiğini belirterek, üretim kapasitesini artırmak için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. “Şu anda 12 bin 100 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 20 bin metrekarelik alanda üretim yapıyoruz ve 100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ürün çeşitliliğimizi artırmak amacıyla üretim hattımıza yeni tezgah yatırımları yapıyoruz. 2024 ve sonrasında da yenilikçi hidrolik pompalar ve PTO’lar geliştirmeye odaklanacağız. Katma değerli ürünlerle ülkemize daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ELEMAN SIKINTISI BÜYÜYOR

Camgöz, iş gücü yetersizliği ve ekonomik dalgalanmaların sektörü zorladığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Konya sanayisi, vasıflı eleman bulmakta ciddi zorluklar yaşıyor. Artık vasıfsız eleman bulmak bile güçleşti. Bu konuda devletin meslek liselerine yönelik politikalar geliştirmesi gerekiyor. Ayrıca, döviz kurlarındaki sabitlik ve maliyet artışları ihracat rekabetimizi zorluyor. Pandemi sonrası Çin’in pazar payını artırması da bu durumu olumsuz etkiliyor. 2023 sonunda ihracattan elde ettiğimiz gelir toplam ciromuzun yüzde 48’ini oluştururken, 2024 Kasım itibarıyla bu oran yüzde 33’e düştü.”

TEKNOLOJİ ODAKLI BÜYÜME VURGUSU

Sektördeki mevcut zorluklara rağmen teknoloji odaklı ve katma değeri yüksek ürünler geliştirme hedeflerini sürdüreceklerini ifade eden Camgöz, bu yaklaşımın cari açığın kapanmasında da önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.
 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme