Güncel et kesim fiyatları ne kadar oldu? Yeni fiyatlar belli oldu

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, bu haftaki et kesim fiyatlarını açıkladı. Son verilere göre, yağsız dana kesim fiyatı 331 liraya gerileyerek önemli bir düşüş yaşadı.

Et piyasasında talep daralması nedeniyle genel bir durgunluk söz konusu. Bu durum, kesim fiyatlarının hızla düşmesine yol açarak besicilerin üretim maliyetlerini artırıyor.

Kesim fiyatlarındaki bu ani gerilemenin arkasında, Et ve Süt Kurumu'nun Polonya'dan gerçekleştirdiği et ithalatının etkili olduğu belirtiliyor.

tarimdanhaber.com'un haberine göre; Dana yağsız kesim fiyatı, bu hafta 8 lira düşerek 331 liraya indi. Öte yandan, kuzu yağsız kesim fiyatı ise 5 lira artış göstererek 382 liraya yükseldi.

Kesim fiyatlarındaki en büyük düşüş Ege Bölgesi'nde gözlemlenirken, bu bölgede fiyatlar 12 lira geriledi. En az düşüş ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşandı ve burada fiyatlar sadece 2,5 lira düştü.

Karadeniz Bölgesi, 339 lira ile en yüksek yağsız dana kesim fiyatına sahip olurken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi en düşük fiyatla 324 lira olarak belirlendi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme